Harköttgryta med ingefära i chokladsås

Harköttgryta med ingefära i chokladsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h( + 12 h )

    • 11 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Harfilé
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Morot
    • 2 stjälk

      Stjälkselleri
    • 2 dl

      Rött vin
    • 3 msk

      Vetemjöl
    • 50 gram

      Mörk blockchoklad
    • 2 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 1 msk

      Viltfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatisgnocchi
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva lök.
      Skala och skiva morötter.
      Skär selleri i tjocka skivor.
      Putsa harfiléen ren från senor.
      Skär köttet i mindre bitar.

    2. Blanda hare med vin, lök, morötter och selleri i en skål eller i en plastpåse (knyt ihop). Låt stå i rumstemperatur några timmar och sedan i kylskåp över natt.

    3. Nästa dag: Sätt ugnen på 150°C.

    4. Häll kött och marinad i en kastrull/gryta. Pudra över mjöl. Sätt i ugn i ca 1,5 tim.

    5. Koka potatisgnocchi.

    6. Riv choklad. Riv ingefära. Ta ur köttet, lägg åt sidan. Sila buljongen och häll tillbaka i grytan. Tillsätt ingefära, choklad och kött. Värm upp och rör om. Obs, choklad får inte koka, då blir den grynig.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Tillbehörsalternativ

Bulgur eller couscous till maten

Bulgur eller couscous till maten

  • 20 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Pasta - grundrecept

Pasta - grundrecept

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Bulgur eller couscous till maten

Bulgur eller couscous till maten

  • 20 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Pasta - grundrecept

Pasta - grundrecept

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kockens tips!

För tjockare sås, tillsätt lite matlagningmjöl. Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Gnocchi är klassisk husmanskost främst i Norditalens alpområden. Förekommer som halvfabrikat i handeln.

Kommentar
Liknande recept
3 votings
Chokladsås (efterrättssås)
Om oss