Kokt potatis - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt potatis - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 2 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Färsk potatis: Gnid potatisen ren med svamp eller trasa. Koka på medelvärme i saltat vatten. Tillsätt gärna några dillkvistar.
      Koktid: 10-20 minuter.
       
    2. Oskalad vinterpotatis: Borsta eller skrapa potatisen väl. Koka på medelvärme i osaltat vatten. Salt onödigt (tränger igenom skalet).
      Koktid: cirka 25 minuter.
       
    3. Skalad vinterpotatis: Skala och lägg i saltat vatten. Koka på medelvärme. 
      Koktid: cirka 25 minuter.
       
    4. Mandelpotatis: Kokas alltid med skal cirka 12 minuter. Passa på att potatisen inte kokar sönder. Salt är onödigt pga att skalen är kvar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Potatis som kokas med skalen på behåller mer vitamin C än skalad och smakar godare. Välj jämnstora potatisar, så att de blir färdiga samtidigt. Dela ev de största potatisarna. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt potatis

Kokt potatis

30 minEnkelt

0 voting
Kokt matris - grundrecept
Om oss