PotatismosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatismos

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 10 styck

      Potatis
    • 2 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Salt
    •  

      Muskot ?
  • Gör så här:
    1. Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
       
    2. Värm upp mjölk och smält smör. Detta är inte nödvändigt men moset blir godare.
       
    3. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
       
    4. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt. Riven muskot ger extra smak. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Potatismos lagas bäst på vinterpotatis dvs inte på färsk potatis. Mjölig sort t.ex. King Edward ger fint mos med potatisstöt. Fast sort ger klimpar. Vill man ha finare mos använd då elvisp eller mixerstav. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grön potatismos

Grön potatismos

25 minEnkelt

0 voting
Gratinerad potatismos
Om oss