Om Spisa

Spisa.nu ingår i Kokaihop Media AB som har som uppgift att skapa glädje i köket och hjälpa dig som är intresserad av mat med inspiration, kunskap och fakta.

När du besöker Spisa kan du enkelt spara, kommentera och betygsätta recept, men då måste du registrera dig som medlem. Våra medlemsvillkor och information om hur vi hanterar personuppgifter hittar du här.

Hur vi jobbar

Spisa startade redan 2007 och våra recept är framtagna och fotograferade av matkreatörer och kockar. De jobbar hårt för att det ska vara lätt att tolka recepten men även solen har fläckar. Vi kan aldrig garantera att ditt resultat blir exakt som på bilden, även om du följer instruktionerna. I köket kan många faktorer inverka, variationer i temperatur och kvalitet på råvaror är exempel på vad som kan påverka resultatet.

Vår redaktör

spisa.nu

2018 lanserar vi en helt ny design på sajten och har i samband med detta också utsett vår fantastiska redaktör Kristin Johansson som ansvarig för att arbeta med sajtens innehåll. Kristin är också redaktör för vår systersajt kokaihop.se där man kan ladda upp egna recept. På Spisa kommer Kristins bakgrund som kostekonom och kokboksförfattare väl till pass, hon har mycket kunskap om råvaror, tillagningsmetoden och har ett okomplicerat förhållningssätt till mat.

Vad gäller inspiration och matlagning brinner Kristin extra för att få in mer grönt i vardagen utan att kompromissa med smak. När Kristin tar över rodret tar hon också över en sajt med över 6000 faktasidor. Det är en av de största faktasamlingarna kring råvaror och mat.

Vi vet att det finns områden inom mat och kosthållning där man kan ha olika syn och värderingar. Med tiden kan också forskning ge nya perspektiv och det är inte alltid vi hinner med att uppdatera. Har du synpunkter på förbättringar är du välkommen att kontakta vår support eller skicka ett meddelande på Facebook .

Kokaihop Media AB ingår i Axfood koncernen.

spisa.nu

Kontakt:

Har du frågor om medlemsskap, inloggning eller vårt innehåll får du snabbt hjälp av vår support.

Är du intresserad av att synas på spisa.nu (annonsering eller receptsamarbeten) så får du gärna höra av dig till oss på info@spisa.nu så så återkommer vi så snart vi kan.

spisa.nu

Bildmaterial och teckningar

Merparten av fotografierna är tagna av Martin Hanner och Michael Krantz om inget annat anges.

Teckningar: Petter Thoen och Joakim Hanner.

Svampbilder: Michael Krikorev

Fågel- och djurbilder: Stefan Hage Birds.se, Stefan Oscarson

Om oss