Pasta - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pasta - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Pasta
    •  

      Salt
    •  

      Smör
    •  

      Matolja
  • Gör så här:
    1. Grundregel: Följ anvisning på paketet. Tag 2 liter vatten per 4 dl/125 g pasta.

    2. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Tillsätt salt och eventuellt lite matolja. (Matolja minskar risken för överkokning.)

    3. Koka kraftigt under lock, tills den mjuknat. Pasta bör vara "al dente", dvs lite fast. Rör om så att inte pastan klibbar ihop.

    4. Häll av vattnet, helst i ett durkslag/såll. Skall pastan serveras genast, häll tillbaka den i kastrullen och låt ånga av. Tillsätt lite smör och smaka av med salt.

    5. Skall pastan serveras senare, spola med kallt eller varmt vatten så att den inte klibbar ihop. Värm den sedan i grytan under omröring med lite smör/matolja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Färsk pasta kokas under kort tid, några minuter. Snabbpasta av olika sorter går också fort att tillaga, men smakar inte lika bra. Pastans koktid påverkas i övrigt av pasta­väggar­nas tjocklek. Pasta passar till allehanda rätter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pasta

Pasta

15 minEnkelt

Om oss