Bulgur eller couscous till matenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bulgur eller couscous till maten

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Bulgur (gryn)
    •  

      el. couscous
    • 6 dl

      Vatten
    •  

      Salt
    •  

      Matolja
  • Gör så här:
    1. Bulgur: Koka enligt förpackning.
      Koka upp vattnet. Tillsätt gryn.
      Rör om. Koka under lock på medellåg värme 10-12 min, tills vattnet försvunnit.

      Tag av kastrullen från värmen och låt stå i ca 5 minuter. Smaka av med salt.
       
    2. Couscous: Koka enligt förpackning.
      Koka upp vatten med lite olja och salt.
      Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 min. Rör om.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Sesamkolja med kaviarcrème och bulgur

Sesamkolja med kaviarcrème och bulgur

  • 30 min
  • 17 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Bulgar el. couscous är bra alternativ till ris eller potatis. Båda är sädesprodukter. Bulgar är lite fastare, har lite mer tuggmotstånd. Lättkokta grönsaker kan med fördel blandas ner i anrättningen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Svensk caesarsallad till maten
Om oss