Saftigaste ugnsskinkan (med el. utan ben)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saftigaste ugnsskinkan (med el. utan ben)

  • 0 voting
    0Recension
    • 24 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal

    • 3 kilo

      Skinka (benfri, rimmad)
    •  

      Aluminiumfolie
    • Griljering:
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 3 msk

      Senap
    • 0.50 msk

      Sirap
    • 2 tsk

      Potatismjöl
    • 0.50 dl

      Ströbröd
  • Gör så här:
    1. Sätt på ugnen.
      Skinka 1-3 kg = 80°C.
      Skinka 5-7 kg = 85-90°C.
      Skinka 10- kg med ben = 95-100°C.

    2. Packa in skinkan i aluminiumfolie.
      Lägg på ugnsplåt och sätt i ugn 12-24 tim.
      Innertemperatur 67-73°C = klar.

    3. Griljering (om sådan önskas):
      Ta ut skinkan ur ugnen. Häll av spadet.
      Höj ugnstemperaturen till 200°C.
      Skär bort svålen (god att grilla knaprig).

      Rör ihop äggula, sirap, potatismjöl, senap. Pensla på blandningen över skinkan och strö över ströbröd.

      Sätt in skinkan på plåten i ugnen tills den har fått gyllenbrun färg, ca 10-15 min.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Dopp i grytan

Dopp i grytan

  • 12 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Senapsgriljera skinka

Senapsgriljera skinka

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläskkött är ganska ofta salt i sig t.ex. kassler eller rimmat fläsk, eller så saltas köttet rikligt vid tillagning. Klassisk salt rätt är stekt fläsk med löksås. Grillade rätter är ofta salta och fet, kraftfull mat kräv  LÄS MER
Kockens tips!

Skinka tillagad i ugn under lång tid på låg temperatur blir väldigt saftig. Skinka med ben blir saftigare än utan. Den förstörs sällan av "för lång tid" i ugnen. Spadet som bildas på fatet kan användas till "dopp i grytan". Späd spadet ev. med vatten.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saftigaste ugnsskinkan
Om oss