Dopp i grytanBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dopp i grytan

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Skinkspad
    • 8 styck

      Prinskorv
    • 8 skiva

      Fläskkorv
    • 4 skiva

      Vörtbröd
    • Tillbehör:
    • 4 msk

      Senap
  • Gör så här:
    1. Stek prinskorv eller använd tidigare stekta. Skär upp skivor av fläskkorven. Skär upp vörtbröd.
       
    2. Koka upp skinkspadet med korvbitarna i. Smaka av med kryddor, eller späd med vatten efter egen smak.
       
    3. Serveras doppet riktigt varmt. Låt gästerna doppa brödet i spadet med en hålslev. Servera senap till.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläskkött är ganska ofta salt i sig t.ex. kassler eller rimmat fläsk, eller så saltas köttet rikligt vid tillagning. Klassisk salt rätt är stekt fläsk med löksås. Grillade rätter är ofta salta och fet, kraftfull mat kräv  LÄS MER
Kockens tips!

Önskas mager soppa: Sätt skinkspadet kallt. På ytan bildas ett vitt stelnat fettlager, som kan tas bort. Förvara skinkspad kallt och använd endast en del av spadet åt gången.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vilda Grytan
0 voting
Får i kål / lamm i kål

Får i kål / lamm i kål

1 h 15 minEnkelt

Om oss