Skysås - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skysås - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 dl

      Steksky
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • 2 dl

      Vatten
    • 1.50 msk

      Vetemjöl
    •  

      Salt & peppar
    • Kockskolan:
    •  

      Om buljong, fond & sky>
  • Gör så här:
    1. Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl eller matlagningsmjöl.

    2. Häll på (silad) steksky och vatten. Låt småkoka 5-10 minuter.

    3. Späd med vatten om för stark smak eller om såsen är för tjock. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Rostbiff - grundrecept oxstek

Rostbiff - grundrecept oxstek

  • 2 h 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Sky är vätskan som blir kvar när något har stekts, t.ex. en stek i ugnen. Skyn bör silas för att få bort brända partiklar o.d.

Skysås passar till alla ugnslagade stekar. Tillsätt gärna lite starkvin som smaksättare.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Skysås med svarta vinbär
0 voting
Lasagne - grundrecept

Lasagne - grundrecept

1 h 25 minMedel

Om oss