Skysås med svarta vinbärBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skysås med svarta vinbär

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Lök (schalottenlök)
    • 1 styck

      Morot
    • 0.50 stjälk

      Stjälkselleri
    • 4 kvist

      Persilja
    • 2 msk

      Svarta vinbär
    • 3 dl

      Rött vin
    • 8 dl

      Vatten
    • 3 msk

      Oxfond (konc.)
    • 30 gram

      Smör
    • 3 msk

      Maizena
  • Gör så här:
    1. Fräs löken, finskurna rotsaker och persilja i smör några minuter. Tillsätt vatten, fond och rödvin. Låt koka på medellåg värme. Reducera till minst halva volymen.

    2. Tillsätt sky från steken som serveras till såsen samt maizenamjöl och låt sedan koka i ytterligare några minuter.

    3. Ta av kastrullen från plattan och häll i en smörklick och vinbären.
      Servera.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss