Lyxpirog (smördeg)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lyxpirog (smördeg)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 15 min )

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    5 Antal portioner

    • 1 förp.

      Smördeg (djupfryst)
    • 1 styck

      Ägg
    •  

      Fyllning 65 g/portion
    •  

      Ger ca 3 piroger / portion
  • Gör så här:

    Smördeg finns att köpa i handeln, antingen frysta plattor (5st 10x30cm) eller kyld (25X45cm). Egen smördeg?

    1. Förbered tillbehör:
      Det mesta passar - smörstekt svamp, rökt lax, finskuret kött, ost, ägg etc. Se nedan.
      Sätt ugnen på 225 grader.
      Vispa upp ägg i kopp.

    2. Kavla ut varje platta & dela i 3 kvadrater
      (alternativt ta ut runda kakor).
      Lägg på 1 msk kall fyllning på varje pirog.
      Pensla kanterna med uppvispat ägg.
      Vik ihop, tryck till kanterna med gaffel.

    3. Lägg bakplåtspapper på plåtar och pensla pirogerna med ägg.
      Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
      Grilla ev. sista minuterna för brunare yta.
      Serveras varma el. kalla gärna med sallad.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Baconfyllning till bl.a. pirog

Baconfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfyllning till bl.a. pirog

Köttfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Laxfyllning till bl.a. pirog

Laxfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Baconfyllning till bl.a. pirog

Baconfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfyllning till bl.a. pirog

Köttfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Laxfyllning till bl.a. pirog

Laxfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Finpiroger bakas med smördeg eller filodeg (finns att köpa i handeln) och bör ätas nybakade t.ex. som drinktilltugg eller till soppa. Finpiroger är inte lämpliga att frysa.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pirog på smördeg

Pirog på smördeg

20 minEnkelt

Om oss