Baconfyllning till bl.a. pirogBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Baconfyllning till bl.a. pirog

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Spenat (fryst hel)
    • 200 gram

      Bacon
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 dl

      Crème fraiche
    •  

      Smör och/el. olivolja
    •  

      Peppar
  • Gör så här:
    1. Tina spenaten och pressa ur all vätska.
      Om färsk spenat, finhacka den.
      Skala och finhacka lök.
      Strimla bacon.

    2. Fräs lök och bacon i panna på medelhög värme tills de fått färg. Häll bort fettet.

    3. Tillsätt spenat och fräs ytterligare i ett par minuter. Tillsätt crème fraiche.
      Smaka av med peppar.

    4. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Låt svalna innan fyllningen placeras i t.ex. piroger.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Karelsk rågpirog - grundrecept

Karelsk rågpirog - grundrecept

  • 30 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Pirog - grundrecept

Pirog - grundrecept

  • 45 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Pirog på smördeg - grundrecept

Pirog på smördeg - grundrecept

  • 20 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Variera ingredienser efter eget behag, t.ex. med grönsaksinblandning eller kryddor.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxfyllning till bl.a. pirog
Om oss