Köttfyllning till bl.a. pirogBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Köttfyllning till bl.a. pirog

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Nötkött
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 200 gram

      Svamp t.ex. kantareller
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 2 tsk

      Chilipepparsås
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök.
      Putsa köttet fritt från fett och senor.
      Finskär köttet i pyttesmå bitar.
      Rensa svamp.

    2. Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och lök.
      Fräs löken mjuk och glansig i några minuter utan att bränna.

    3. Tillsätt köttet och stek ytterligare i 3-5 min.

    4. Tillsätt crème fraiche och smaka av med chilipepparsås, salt och peppar.

    5. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Låt svalna innan fyllningen placeras i t.ex. pirog.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Karelsk rågpirog - grundrecept

Karelsk rågpirog - grundrecept

  • 30 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Karelska pirogsnittar

Karelska pirogsnittar

  • 30 min
  • 14 Ingredienser
  • Medel
Pirog - grundrecept

Pirog - grundrecept

  • 45 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Olika slags kött passar som fyllning i piroger - lamm, fågel, fläskkött. Eftersom köttet finhackas är det onödigt med finare och dyrare kött. Likaså kan kryddor varieras efter behag. Piroger "mår bra" av stark kryddning.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Baconfyllning till bl.a. pirog
0 voting
Laxfyllning till bl.a. pirog
Om oss