Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirogBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 dl

      Långkornigt ris
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • 1 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka riset i dubbla mängden lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning, tills allt vatten har kokat in (ca 15 min).

    2. Hårdkoka under tiden ägg i lättsaltat vatten i 7-10 min. Låt svalna.
      Skala och finhacka.

    3. Smält lite smör i riset.
      Tillsätt ägg och ansjovis inklusive spad. 
      Rör om, smaka av med svartpeppar.

    4. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Låt svalna innan fyllningen placeras i t.ex. piroger.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Karelsk rågpirog - grundrecept

Karelsk rågpirog - grundrecept

  • 30 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Karelska pirogsnittar

Karelska pirogsnittar

  • 30 min
  • 14 Ingredienser
  • Medel
Pirog på smördeg - grundrecept

Pirog på smördeg - grundrecept

  • 20 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!


Kommentar
Liknande recept
0 voting
Baconfyllning till bl.a. pirog
0 voting
Laxfyllning till bl.a. pirog
Om oss