Köttgryta med svamp och selleri

Köttgryta med svamp och selleri

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Grytbitar (nötkött)
    • 3 msk

      Smör
    • 33 cl

      Lättöl (gärna mörkt)
    • 7 dl

      Köttbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 1 kvist

      Timjan
    • 1 styck

      Gul lök
    • 12 styck

      Champinjoner
    • 4 stjälk

      Blekselleri
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Maizena
  • Gör så här:
    1. Bryn kött i smör i omgångar. Lägg i en gryta. Skala och grovhacka lök. Halvera champinjonerna. Skär blekselleri i skivor. Repa av bladen på timjan. Lägg allt i grytan.

    2. Slå på all vätska. Sätt på spisen. Låt småkoka i minst 1,5 timme. Prova om köttet är mjukt.

    3. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena utrört i lite kallt vatten.

    4. Servera med lite pilaffris.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Pilaffris (tillbehör)

Pilaffris (tillbehör)

  • 30 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Olivpotatis med selleri
Om oss