Kokt fläskkorv med olivpotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt fläskkorv med olivpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Fläskkorv
    • 3 blad

      Lagerblad
    • 8 styck

      Kryddpepparkorn
    • 3 styck

      Kryddnejlika
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 20 styck

      Oliver (gröna el. svarta)
    • 1 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • 4 msk

      Senap
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen mjuk.

    2. Krossa kryddpepparkorn. Skölj korven och lägg i en rymlig gryta (korven skall få plats att svälla). Häll på vatten så att det täcker korven. Tillsätt kryddor. Sjud korven utan lock i cirka 30 minuter. Korven får inte koka.

      Är korven redan kokt behöver den bara värmas.

    3. Olivpotatis: Hacka oliver. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt oliver och olivolja och rör om. Smaka av med salt och peppar, men tänk på att oliverna redan är salta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

MOSALTERNATIV

Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Rotmos

Rotmos

  • 40 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Senapspotatismos

Senapspotatismos

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Smaken på moset varieras beroende på val av oliver. Vi använde chilipepparfyllda oliver (därav de rödoranga prickarna) och fick därmed ett mycket kryddstarkt mos.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Olivpotatis med selleri
Om oss