RotmosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rotmos

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kålrot
    • 1 st stor

      Morot
    • 2 styck

      Potatis (mjölig sort)
    • 2 msk

      Oxfond (konc.)
    •  

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skär kålrot och morot i små bitar (= kortare koktid).

    2. Lägg det skurna i en kastrull och fyll på vatten så att det täcker. Tillsätt fond.
      Låt koka 30 minuter.

    3. Skala och dela potatisen i mindre bitar och lägg i grytan efter halva tiden.

    4. När rotfrukterna mjuknat, sila av buljongen i ett kärl. Lägg tillbaka rotfrukterna i kastrullen och mosa dem med potatisstöt.

    5. Späd med lite buljong. Tillsätt lite matfett. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Fläsklägg med rotmos, eller surkål

Fläsklägg med rotmos, eller surkål

  • 2 h 30 min
  • 17 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Morot ger den röda färgen, men kan utelämnas. Andelen potatis kan varieras.
Finns tillgång till köttbuljong, t.ex. spad från fläsklägg, kan detta med fördel användas i stället för oxfond och rotfruktsbuljongen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kalvlägg med rotmos

Kalvlägg med rotmos

2 h 30 minMedel

Om oss