Frasig minipirog (filodeg)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Frasig minipirog (filodeg)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 15 min )

    • 4 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1 förp.

      Filodeg (fryst)
    • 75 gram

      Smör
    •  

      Fyllning 65 g/portion
    •  

      Ger ca 3 piroger / portion
  • Gör så här:

    Filodeg finns djupfryst i handeln (6 st 50X20 cm)

    1. Förbered tillbehör. Förslag enligt nedan.
      Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör.

    2. Lägg försiktigt ut ett ark filodeg på mjölad bänk. Pensla med smält smör.
      Lägg nästa ark ovanpå.

    3. Skär plattan på tvären i 6 långa remsor.
      Lägg 1 msk kall fyllning i nedre delen av remsan, och vik hörnet av degen över fyllningen. Se bild.
      Fortsätt vika (6 ggr) till ett 3-kantigt paket.

    4. Lägg på smord bakplåt, pensla med smör.
      Grädda mitt i ugnen 7- 10 min.
      Grilla ev. de sista minuterna (brunare yta).
      Serveras varma el. kalla som tilltugg till soppa e.d.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Baconfyllning till bl.a. pirog

Baconfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfyllning till bl.a. pirog

Köttfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Laxfyllning till bl.a. pirog

Laxfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Baconfyllning till bl.a. pirog

Baconfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfyllning till bl.a. pirog

Köttfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Laxfyllning till bl.a. pirog

Laxfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak.  Finpiroger bakas med smördeg eller filodeg och bör ätas nybakade t.ex. som drinktilltugg eller till soppa. Finpiroger är inte lämpliga att frysa.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Frasiga smördegspinnar
Om oss