15 min( + 12 h )
14 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
700 gram
Rostbiff (fryst)8 dl
Vatten till lag2 dl
Whisky till lag1 dl
Salt1 msk
Strösocker till lag1 tsk
Svartpeppar (grovmald)1 krm
Chilipulver2 krm
Senapsfrö1 blad
Lagerblad3 msk
Basilika (finhackad)1 msk
Persilja (finhackad)4 msk
Parmesan (nyriven)1 dl
Olivolja2 msk
VitvinsvinägerKOCK: SofiaSofia
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
PASSAR TILL
Tjälknöl kan tillagas av nöt- eller viltkött. De lite grövre köttbitarna som benfri högrev, innan- eller ytterlår passar väl som tjälknöl som då blir mörare än vid annan tillagningsmetod.
Räkna med att 1 kilo kött räcker till 6-8 portioner, men knölen blir bättre och saftigare när man steker större stycken.
Köttet äts kallskuret eller lätt uppvärmd t.ex. i en sås.