Bakad potatis - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bakad potatis - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 st stor

      Bakpotatis
    • Tillbehörsalternativ:
    •  

      Smör
    •  

      Aromsmör
    •  

      Gräddfil/crème fraiche
    •  

      Salt (havssalt)
    •  

      Kryddgrönt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen till 225ºC.

    2. Borsta potatis ren, skala den inte. Picka små hål med en gaffel e.d. (Opickade kan explodera).

    3. Lägg potatis på ungsgaller. Små potatisar cirka 1 timme. Större i 1,5 timme eller mer. Känn med sticka om den är klar. Förbered under tiden ev. fyllning.

    4. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i en smörklick/aromsmör e.d. Salta, helst med grovt havssalt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Bakad potatis med bacon

Bakad potatis med bacon

  • 1 h 30 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Bakad potatis med currykyckling

Bakad potatis med currykyckling

  • 1 h 30 min
  • 12 Ingredienser
  • Enkelt
Bakad potatis med räkfyllning

Bakad potatis med räkfyllning

  • 1 h 30 min
  • 8 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Välj jämnstora bakpotatisar så blir de klara samtidigt. Var ute i god tid! Man kan börja baka en timme eller mer än tänkt. Bakad potatis förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man micra. Aluminiumfolie förlänger baktid, liksom utegrillning.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bakad potatis - grundrecept
0 voting
Bakad potatis med currykyckling
Om oss