Usuyaki tamago - tunn japansk omelett (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Usuyaki tamago - tunn japansk omelett (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal satser

    • 2 styck

      Ägg
    • 2 tsk

      Strösocker
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      En sats = 3 ark (12x18cm)
    • Tillbehör:
    •  

      Japansk omelettpanna >
  • Gör så här:
    1. Mixa i en skål ihop äggvita och gula med en gaffel. Tillsätt salt och socker.
      Ta bort eventuella klumpar/äggstränger.

    2. Värm tunt inoljad panna på medelvärme.
      Testa värmen i pannan med en droppe ägg. Det skall då stelna snabbt.
      Se dock till att pannan inte blir för het.

    3. Häll i ett tunt lager äggsmet i pannan.
      Vicka på pannan så att smeten rinner ut.

      När smeten nästan stelnat, lyft upp ena kanten, stick in chopsticks eller spade inunder och vänd försiktigt omeletten.

      Stek 4-5 sekunder ytterligare. Ta ur och låt kallna på torr skärbräda. Lägg inte varma omeletter ovanpå varandra.

      Upprepa proceduren tills all smet är slut.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Chirashi-zushi - vardagssushi

Chirashi-zushi - vardagssushi

  • 15 min
  • 18 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Tunn omelett används i Japan t.ex. för att packa in andra ingredienser i, eller så kan man finskiva dem när de kallnat och använda som garnering av rätter.

Kommentar
Om oss