Dashi-maki tamago i panna - rullad japansk omelettBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dashi-maki tamago i panna - rullad japansk omelett

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal omeletter

    • 4 styck

      Ägg
    • 5 msk

      Hönsbuljong
    • 0.50 msk

      Mirin
    • 0.50 msk

      Soja (japansk)
    • 1 krm

      Salt
    •  

      Sesamolja till stekning
    • Tillbehör:
    •  

      Japansk omelettpanna >
    •  

      Ger ca 15 skivor/rulle
  • Gör så här:
    1. Mixa i en skål ihop äggvita och gula med en gaffel. Blanda in övriga ingredienser.

    2. Forma dashi-maki tamago >>

      Sammanfattning:
      Värm en lätt inoljad panna på medelvärme.
      Häll i ett tunt lager äggsmet i pannan.
      När den börjar stelna, rulla ihop.

      Olja in pannan igen och häll i mer smet.
      Lyft upp tidigare äggrulle så att ny smet kommer in under. När den nya smeten börjat stelna rulla som tidigare. Upprepa proceduren tills all smet är slut.

      Ta ur omeletten ur pannan och rulla in i en sushimatta. Pressa ut överflödig vätska.
      Skär massan till önskad form.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Receptet anpassat till panna 12 x 18 cm.
I stället för buljong: Blanda 0,5 msk konc. fond med 1,5 dl vatten = 11 msk.
Tamago = ägg. Omelett förekommer ofta på sushitallriken och äts gärna sist, lite som en efterrätt, eller som pålägg på nigiri.

Kommentar
Om oss