15 min( + 2 h )
13 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
1.60 liter
Färdigkokt sushiris1 sats
Japansk tunn omelett100 gram
Tonfiskfilé (färsk)100 gram
Laxfilé (färsk)100 gram
Räkor (rensade)50 gram
Shiitake0.50 styck
Gurka4 styck
Vårlök1 st stor
Avokado50 gram
Sesamfrö300 gram
Fisk + skaldjur300 gram
GrönsakerRädisskott
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Till vardags hinner inte den jäktade japanen att tillverka klassisk sushi hemma, utan väljer då en enklare chirashi-zushi. Bor han i Tokyo föredrar han skurna munsbitar ovanpå en bädd av ris, men bor han i Osaka blandar han gärna tillbehören i riset. Chirashi = "strö ut".