Tamago i ugn - det enkla sättet att laga japansk omelettBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tamago i ugn - det enkla sättet att laga japansk omelett

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal satser

    • 6 styck

      Ägg
    • 0.50 msk

      Mirin
    • 0.50 msk

      Soja (japansk)
    • 4 msk

      Vatten
    • 1 tsk

      Fiskfond (konc)
    • 1 msk

      Strösocker
    •  

      Matolja till stekning
    • Tillbehör:
    •  

      Ugnsform med 5 cm kant
    •  

      En sats = 4 dl smet
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150 grader C.
      Vispa samman ägg och övriga ingredienser med en gaffel till jämn smet.

    2. Smörj in en ugnsfast form med matolja.
      Häll i äggsmeten.

      (Formen bör ha en 5 cm hög kant och vara lagom stor så att smeten fyller upp till kanten. Mät ut med vatten hur mycket din form rymmer och anpassa receptet därefter).

    3. Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter tills all äggsmet "stannat" (stelnat). Känn efter med en sticka, som därvid skall vara torr.
      Ta ut ur ugnen och stjälp upp ur formen.
      Skär massan till önskad form.

    4. Serveras varm eller kall. Passar på sushitallriken, lite som en efterrätt, eller som pålägg på nigiri.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Mirin i receptet kan ersättas med sherry.

Detta är en enklare variant än det klassiska japanska sättet att tillaga omelett, antingen i liten stekpanna eller att koka i vattenbad.
Tamago förekommer i många smakvarianter.

Kommentar
Om oss