Tortellini med tomatsås och parmesan

Tortellini med tomatsås och parmesan

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Tortellini Grandi Prosciutto di Parma (Barilla)
    • 6 dl

      Tomatsås arrabiata (Barilla)
    •  

      el. tomatsås Basilico
    • 2 dl

      Olivolja
    •  

      Parmesanost
  • Gör så här:
    1. Koka tortellini enligt anvisningar på paketet.

    2. Värm olivolja i en stekpanna. Häll i tomatsås och låt sjuda i cirka 4 minuter.

    3. Tillsätt tortellinin i tomatsåsen. Lägg upp i en skål och strö parmesan över.

    4. Servera genast.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Tortellini i buljong

Tortellini i buljong

  • 12 min
  • 3 Ingredienser
  • Medel
Tortellini med smör och salvia

Tortellini med smör och salvia

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt sötaktiga, sällan kraftigt söta. Sötman hittar man vanligtvis i såsen, men skapas ibland av söta ingredienser som mango. Ibland är sötman svag varvid rätten klassas som neutral eller så är anrätt  LÄS MER
Kockens tips!

Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätt. Det här är en klassisk italiensk julrätt som kommer från Bologna i regionen Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. Säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Svampravioli med tomatsås
Om oss