Tortellini med smör och salvia

Tortellini med smör och salvia

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Tortellini Grandi Ricotta e Spinaci (Barilla)
    • 100 gram

      Smör
    • 4 knippe

      Salvia (färsk)
    • 4 msk

      el. torkad salvia
    • 2 dl

      Vatten från pastakoket
  • Gör så här:
    1. Koka tortellini enligt anvisning på paketet. Spara lite av pastavattnet.
    2. Smält smöret i en vid stekpanna. Lägg ner hela salviablad. Tillsätt den kokade tortellinin och det sparade pastavattnet.
    3. Värm och servera genast.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Tortellini i buljong

Tortellini i buljong

  • 12 min
  • 3 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Risrätter är vanligtvis sma  LÄS MER
Kockens tips!

Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätt. Det här är en klassisk italiensk julrätt som kommer från Bologna i regionen Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. Säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gnocchi med salvia och tomat
Om oss