Capellini med köttbullar och tomatsås

Capellini med köttbullar och tomatsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 30 min )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Capellini (Barilla)
    • 400 gram

      Basilicosås (Barilla)
    • 1 dl

      Vatten
    • Köttbullar:
    • 500 gram

      Nötfärs
    • 1 msk

      Persilja (finhackad)
    • 0.50 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 100 gram

      Vitt bröd (smulat)
    • 1 krm

      Salt
    • 2 krm

      Peppar
    • 0.50 dl

      Olivolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
    2. Blanda bröd och mjölk. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna i en skål. Ställ in i kylen 30-60 minuter.
    3. Rulla köttbullarna. Värm olja i en stekpanna. Stek köttbullarna på hög värme tills de får fin stekyta. Sänk värmen något och stek tills de är genomstekta.
    4. Häll på tomatsås och vatten i stekpannan och låt koka ihop. Blanda ihop med pastan och servera.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt sötaktiga, sällan kraftigt söta. Sötman hittar man vanligtvis i såsen, men skapas ibland av söta ingredienser som mango. Ibland är sötman svag varvid rätten klassas som neutral eller så är anrätt  LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani: Det här är en klassisk ”Lady & Lufsen”-pastarätt med saftiga köttbullar, på italienskt vis i tomatsås, och tunn Capellini. Det är viktigt att blanda köttfärsen med händerna så att inte luftbubblorna försvinner, för då blir köttbullarna lätt kompakta och torra.

Capellini är lång och mycket smal till formen, och har fått sitt namn från det italienska ordet Capelli som betyder hår. Dess tunna form gör att den med fördel kombineras med lättflytande såser.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttbullar

Köttbullar

45 minEnkelt

0 voting
Svampravioli med tomatsås
Om oss