Tamarimarinerad saftig lammstekBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tamarimarinerad saftig lammstek

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 2 kilo

      Lammstek (med ben)
    • Marinad:
    • 5 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Timjan (torkad)
    • 1 msk

      Rosmarin (torkad)
    • 1 dl

      Olivolja
    • 1 dl

      Tamarisoja
    •  

      el. annan japansk soja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 70-100ºC.

    2. Skala och skiva vitlök.
      Blanda i en bunke vitlök med övriga marinadingredienser.

    3. Lägg steken på en ugnsplåt.
      Massera in marinaden.
      Sätt in en stektermometer.
      Sätt in i ugnen. Köttet är klart vid innertemperatur 63ºC (3-4 tim).

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Potatisgratäng

Potatisgratäng

  • 1 h
  • 8 Ingredienser
  • Enkelt
Rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng

  • 1 h 30 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika oavsett om de är magra eller kraftfulla rätter. Dels är lammkött ganska smakrikt i sig självt, dels brukar kryddning och tillbehör vara smakrika. Smakrika rätter kräver smakrika drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Stekning vid låg temperatur ger saftigare kött men tar längre tid. Vid stektemperatur 150-180ºC halveras stektiden.

Kommentar
Liknande recept
Om oss