Svampfyllning till bl.a. pirogBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svampfyllning till bl.a. pirog

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 liter

      Svamp t.ex. kantareller
    • 1 styck

      Gul lök
    •  

      Smör och/el. olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Rensa svampen och finhacka.
      Finhacka även lök och persiljan.

    2. Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och lök.
      Stek i ytterligare 3-5 minuter tills löken är mjuk och glansig och svampen fått färg.

    3. Tillsätt persilja i slutfasen.
      Smaka av med salt och peppar.

    4. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Låt svalna innan fyllningen placeras i t.ex. piroger.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Karelsk rågpirog - grundrecept

Karelsk rågpirog - grundrecept

  • 30 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Pirog - grundrecept

Pirog - grundrecept

  • 45 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Smakrika svampar i pirog är kanske den bästa fyllningen. Flertalet svampar passar till piroger, även burksvamp. Blanda gärna flera sorter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Baconfyllning till bl.a. pirog
0 voting
Laxfyllning till bl.a. pirog
Om oss