Rosanders gräddmarinerade strömmingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rosanders gräddmarinerade strömming

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 4 h )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Sill/strömming (filéer)
    •  

      el. orensad strömming
    • 2 dl

      Rågmjöl
    • 50 gram

      Smör till stekning
    •  

      Salt
    • Marinad:
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 1 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 styck

      Rödlök
    • 4 dl

      Lingonsylt
  • Gör så här:
    1. Marinering: Skala och skiva vitlök. Rör samman ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Lägg strömmingsfiléerna i marinaden. Grädden skall täcka helt. Ställ i kylskåp 4-12 timmar.

    2. Skala och koka potatisen mjuk.

    3. Häll rågmjöl med lite salt på en tallrik. Ta ur filéerna ur marinaden. Vik ihop dem och vänd dem i rågmjölet.

    4. Stek strömmingen i rikligt med matfett på medelhög värme tills den har fått en
      fin gyllenbrun färg.

    5. Skala och finhacka rödlök. Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk, smör eller grädde till lagom konsistens. Rör ner löken. Smaka av med salt, peppar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Persiljesmör special

Persiljesmör special

  • 10 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Rårörda lingon

Rårörda lingon

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kockens tips!

Måns Rosander, medarbetare i radio­programmet Meny, avlade sitt kockprov på Opera­källaren med detta recept. Han tillförde vitlök och senap till restaurangens klassiska gräddmarinerade strömming. 

Kommentar
Liknande recept
Om oss