Dill- och kaviarfylld strömming

Dill- och kaviarfylld strömming

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Strömming (rensad)
    • 0.50 dl

      Kaviar (tub el. burk)
    • 2 dl

      Dill (finhackad)
    • 2 msk

      Rapsolja (neutral)
    • 2 dl

      Rågmjöl (grovt)
    •  

      Salt
    •  

      Svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 1 kilo

      Mandelpotatis
    • Pepparrotsgrädde:
    • 2.50 dl

      Gräddfil
    • 100 gram

      Pepparrot
    • 1 msk

      Honung
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.

    2. Dela potatis och lägg i långpanna. Blanda med rapsolja och salt. Rosta i ugnen 40 minuter tills potatisen är mjuk.

    3. Fyll strömming med kaviar och dill. Enkelpanera, vänd, i rågmjöl, salt och peppar.

    4. Stek strömmingen klar i rapsolja ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på plåt. Värm försiktigt i ugnen innan servering.


    5. Sås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.


    6. Garnera med färskriven pepparrot och dill.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxpaté med dill
Om oss