50 min
11 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
700 gram
Strömming (rensad)0.50 dl
Kaviar (tub el. burk)2 dl
Dill (finhackad)2 msk
Rapsolja (neutral)2 dl
Rågmjöl (grovt)Salt
Svartpeppar
1 kilo
Mandelpotatis2.50 dl
Gräddfil100 gram
Pepparrot1 msk
HonungDela potatis och lägg i långpanna. Blanda med rapsolja och salt. Rosta i ugnen 40 minuter tills potatisen är mjuk.
Fyll strömming med kaviar och dill. Enkelpanera, vänd, i rågmjöl, salt och peppar.
Stek strömmingen klar i rapsolja ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på plåt. Värm försiktigt i ugnen innan servering.
Sås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
Garnera med färskriven pepparrot och dill.
KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu