Pizza di mareBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pizza di mare

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 1 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pizzadeg:
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 tsk

      Salt
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Olivolja
    • Fyllning:
    • 20 styck

      Tigerräkor
    • 30 styck

      Räkor (rensade)
    • 2 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 8 msk

      Tomatpuré
    • 250 gram

      Mozzarella
    •  

      Oregano till garnering
  • Gör så här:
    1. Tillred pizzadeg enligt grundrecept.

      Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
      Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl.
      Blanda och knåda i ca 10 min.
      Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.
      Värm ugnen till 250 grader.
      Dela degen i portionsstorlekar. Kavla ut.

    2. Skala och rensa tigerräkor och vanliga räkor. Skala och hacka lök och skär mozzarella i skivor.

    3. Stryk på tomatpuré (eller pizzasås) på pizzabottnarna och varva lök och räkor. Avsluta med mozzarella och ringla lite olivolja över. Grädda i ugn cirka 15 min.

    4. Lägg upp på tallrik och garnera med färsk oregano (eller strö över torkad oregano).

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pizzadeg -grundrecept

Pizzadeg -grundrecept

  • 1 h 20 min
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Pizzasås

Pizzasås

  • 30 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

Pizzasås (färdiglagad eller hemlagad) gör pizzan saftigare jämfört med tomatpuré.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grekisk pizza

Grekisk pizza

20 minMedel

Om oss