Pizzadeg -grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pizzadeg -grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pizzadeg:
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Salt
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Olivolja
    • Tillbehör:
    • 8 msk

      Pizzasås
    •  

      el. tomatpuré
    • 1 msk

      Olivolja
    •  

      Valfri fyllning
    •  

      Pizzautrustning
  • Gör så här:
    1. Lös jästen i fingervarmt vatten (37°C). Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Blanda och knåda degen ordenligt i cirka 10 minuter tills degen blir elastisk.

    2. Låt degen jäsa i 30 minuter under duk.

    3. Värm ugnen till 250°C.

    4. Dela degen portionsbullar. Kavla ut degklupparna till rundlar. Lägg på bakpapper på en ugnsplåt. (Alternativt använd pizzaplåt/pizzasten).

    5. Lägg på pizzasås och valfri fyllning. Ringla lite olivolja över.

    6. Grädda i ugn 10-15 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten blivit knaprig.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pizzasallad

Pizzasallad

  • 10 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Pizzasås

Pizzasås

  • 30 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Pizzadeg bakas bäst på speciell rund bakplåt med hål, helst av s.k. non-stickbeläggning. Hålen gör att pizzan även blir knaprig undertill.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pizzadeg -grundrecept
0 voting
Fiskfärs - grundrecept
Om oss