20 min( + 3 h )
14 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
800 gram
Nötkött (benfritt)t.ex. högrev, nötbog
1 styck
Morot1 styck
Gul lök1 blad
Lagerblad8 korn
Vit- el. svartpeppar0.50 msk
Salt1.50 msk
Smör1.50 msk
Vetemjöl4 dl
Buljong (från grytan)1 dl
Grädde1 msk
Vinäger0.80 kilo
Potatis5 cm
Pepparrot (färsk)KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
PASSAR TILL
Koktid för nötkött varierar i olika kokböcker. En vanlig angivelse är att koka det i 1,5-2 timmar och sedan låta det vila i 20 minuter. Det viktiga är att det är ordentligt mört. Kompletterande kryddor kan vara timjan, persiljekvistar, koriander, eller rosmarin.