Koka grönsaker - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Koka grönsaker - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Grönsaker
    •  

      Smör och/el. olivolja
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skölj och ansa grönsakerna vid behov. Ta inte bort mer än nödvändigt.

    2. Koka upp lättsaltat vatten. Vattnet skall endast täcka grönsakerna, inte mer. Lägg i grönsakerna och låt dem sjuda på svag värme tills lagom kokt, varierande 2-60 minuter beroende på vara.

    3. Ta ur grönsakerna (med hålslev) och skölj eventuellt av dem i kallt vatten. Kokvattnet innehåller vitaminer och kan användas till buljong e.d.

    4. Servera grönsakerna direkt, gärna med tillsats av lite smör eller olja och strö över lite salt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Vid kokning avger grönsakerna värdefulla vitaminer och mineraler. Därför skall koktiden vara kort och grönsakerna kan sköljas i kallt vatten för att avstanna kokningen. Läs mer i Kockskolan > Så kokas grönsaker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Koka potatis

Koka potatis

30 minEnkelt

0 voting
Friterade grönsaker
Om oss