Parmainlindad oxfilé i rödvinssåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Parmainlindad oxfilé i rödvinssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 18 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Oxfilé (hel bit)
    • 16 skiva

      Parmaskinka (rökt)
    •  

      Välj alla el. några av:
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • 1 msk

      Timjan (färsk, hackad)
    • 1 msk

      Rosmarin (färsk, hackad)
    • 0.50 msk

      Koriander (färskhackad)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Hushållssnöre
    • Sås:
    • 6 dl

      Rött vin
    • 1.50 msk

      Strösocker
    • 2 stänk

      Matlagningssoja
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 200 gram

      Smör
    •  

      Matlagningsmjöl
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 200 gram

      Grönsaker
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180°C.
       
    2. Putsa köttet rent från hinnor och senor. Oxfilén bör vara så jämntjock som möjligt. Parmaskivorna bör inte vara alltför tunna.
       
    3. Rulla köttet i torra kryddor (salt, peppar). Finhacka färska kryddor och blanda. Lägg ut skinkan och strö över kryddorna. Rulla in köttet i skinkan och bind ihop.
       
    4. Lägg köttet på galler med plåt under. Sätt i ugn i 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter. Sätt tillbaka i ugnen i 20 minuter, tag ut och låt vila 15 minuter.
       
    5. Sås: Koka ner vin tills 2/3-delar återstår. Tillsätt socker, fond och soja. Småkoka i ett par minuter. Vispa ner smör klickvis. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Låt småkoka i 3 minuter.
       
    6. Laga under tiden tillbehör.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Koka grönsaker - grundrecept

Koka grönsaker - grundrecept

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Oxfilé med bearnaise och stekt svamp

Oxfilé med bearnaise och stekt svamp

  • 50 min
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Bästa oxfilé: För att laga en perfekt oxfilé, bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet bästa oxfilé i högerkolumnen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Parmainlindad oxfilé

Parmainlindad oxfilé

1 h 30 minMedel

Om oss