Oxfilé surpris med rödvinssås

Oxfilé surpris med rödvinssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 1.20 kilo

      Oxfilé
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Svartpeppar
    • 200 gram

      Präst (hårdost 31%)
    • 1 dl

      Valnötter (hackade)
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 4 dl

      Rödvin
    • 1 dl

      Vatten
    • 4 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 1 krm

      Vitpeppar
    • 1 msk

      Majsstärkelse
    • 100 gram

      Smör (rumsvarmt)
  • Gör så här:
    1. Skiva oxfilé. Salta och peppra köttet. Bryn hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt kallna.
    2. Riv ost. Grovhacka valnötter. Rör ihop ost, nötter och crème fraiche.
    3. Skala och finhacka lök. Koka tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar cirka 5 minuter. Vispa ner maizena utrört i lite vatten. Hit kan du förbereda.
    4. Sätt ugnen på 225°C. Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°C, cirka 10 minuter om köttet önskas rosa.
    5. Värm såsen. Vispa ner smör i klickar. Servera köttet med såsen och klyftpotatis.
Kockens tips!

Oxfilén är läckert gratinerad med ost och valnötter. Den serveras på en spegel av rödvinssås.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Royal surprise

Royal surprise

30 minMedel

Om oss