Pajdeg - snabbvariantenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pajdeg - snabbvarianten

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 45 min )

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (form 25cm)

    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 krm

      Salt
    • 125 gram

      Smör
    • 2.50 msk

      Vatten
    •  

      Plastfilm
    •  

      Pajform (låg kant)
  • Gör så här:
    1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt kallt smör i små bitar. Fördela det i mjölet med fingrarna.

    2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en degklump.

    3. Smörj en pajform med matfett. Tryck ut degen i formen med fingrarna. Stick upprepade hål i degen med en gaffel.

    4. Degen/formen bör vila i kylskåp i 30 minuter eller mer. Sätt ugnen på 200°C.

    5. Pajdegen bör förgräddas i ugn i 10-15 minuter, vilket ger fastare pajskal.

    6. Ta ut skalet och låt det svalna något. Fyll med önskad fyllning. Grädda i 175°C.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Har man bråttom kan man hoppa över både kylningen och förgräddningen, men riskar då "soggigare" pajskal, i synnerhet om fyllningen är vattenrik.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pajdeg

Pajdeg

1 hEnkelt

0 voting
Nasi Goreng - snabbvarianten
Om oss