Lammnjure BercyBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammnjure Bercy

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Lammnjure
    • 1 skiva

      Rökt fläsk (el. rimmat)
    • 200 gram

      Champinjoner (färska)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 1 msk

      Ketchup
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 2 dl

      Vatten
    •  

      Maizena
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök.
      Rensa och skiva svamp. Tärna sidfläsk.
      Putsta bort fett och senor på njurarna.
      Skär i bitar. Skölj noga i vatten.

    2. Hetta upp matfett i panna och bryn svampen 3-5 min tills den fått färg.
      Salta och peppra mot slutet. Lägg åt sidan.

    3. Lägg fläsk och njure i pannan och stek på medelhög värme. När köttsaft sipprar ur njurarna, vänd och stek ett par minuter. Skaka då och då, så att det inte bräns vid. Salta, peppra. Lägg åt sidan.

    4. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    5. Sås: Fräs löken glansig i matfett någon minut utan att bränna. Tillsätt vatten+fond, tomatpuré och ketcup i pannan. Rör om.
      Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas och låt småkoka ca 3 minuter.
      Salta och peppra.Tillsätt svamp och kött.
      Låt allt bli varmt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Pasta - grundrecept

Pasta - grundrecept

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

Bercy är en förstad till Paris. En annan klassisk rätt från denna ort är sjötunga Bercy, dvs sjötunga med vitvinssmörsås och persilja.

Kommentar
Om oss