Kokt lammläggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt lammlägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Lammlägg
    • 2 styck

      Morot
    • 1 styck

      Gul lök
    • 10 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 1 tsk

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Couscous (fullkorn)
    •  

      Persilja till garnering
    • 4 msk

      Senap (fransk osötad)
  • Gör så här:
    1. Skala morot och lök. Skär löken i klyftor. Halvera moroten.

    2. Lägg lammlägg i kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av.

    3. Lägg i lök, morot, salt och peppar. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme. Köttet är klart när det börjar lossna från benet.

    4. Tillaga coscous enligt anvisning på paketet.

    5. Garnera med morot och persilja. Servera med senap.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Fläsklägg med rotmos, eller surkål

Fläsklägg med rotmos, eller surkål

  • 2 h 30 min
  • 17 Ingredienser
  • Medel
Rotmos

Rotmos

  • 40 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika, bl.a. för att lamm är ganska smakrikt och för att tillbehören brukar vara smakrika. Variationsrikedomen är dock stor alltifrån asiatiska wokade rätter till klassiska lammstekar.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bräserad lammlägg
Om oss