2 h 30 min
13 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
2 styck
Fläsklägg (med ben)1 st stor
Gul lök5 korn
Vitpeppar (hel)4 korn
Kryddpepparkorn1 blad
Lagerblad1 tsk
Timjan (torkad)Salt
0.60 kilo
Kålrot1 styck
Morot0.20 kilo
Potatis (mjölig sort)Salt & vitpeppar
2 dl
Äppelmos4 msk
SenapKOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Alternativt tillbehör
Fläskläggen kan vara färsk, rimmad eller rökt. En korthuggen lägg väger ca 850 gram och ger runt 340 gram färdiglagat kött. Svål och ben utgör mer än hälften av råvikten. Lägg utan fettpartierna är ganska magert kött. Klicka på ingrediensen Fläsklägg för att läsa mer.
Eisbein mit Sauerkraut är fläsklägg på tyskt sätt med surkål och potatis i stället för rotmos.