Bräserad lammläggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bräserad lammlägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Lammlägg
    •  

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Rödlök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 1 dl

      Balsamvinäger
    • 5 dl

      Rött vin
    • 1 kvist

      Rosmarin (färsk)
    • 2 kvist

      Timjan (färsk)
    • 2 kvist

      Mynta (färsk)
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Smör till stekning
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Vinbärsgelé
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt ugnen på 150ºC.
      Skala och hacka lök och vitlök.
      Klappa läggen med mjöl runt om.
       
    2. Lök: Värm smör+olja i en ugnssäker kastrull/gryta på medelvärme och fräs lök och vitlök ca 5 min så att den blir mjuk, men en bränd. Ta ur löken ur kastrullen.
       
    3. Lägg: Höj värmen och bryn läggen vackert brun runt om. Lägg tillbaka löken och tillsätt vinäger, vin, tomatpuré och kryddor. Sätt in i ugn i ca 2,5 tim, tills köttet är mört och nästan faller av benet.
       
    4. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
       
    5. Sås: Sila sky från grytan och tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Smaka av.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Halstrade morötter

Halstrade morötter

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika oavsett om de är magra eller kraftfulla rätter. Dels är lammkött ganska smakrikt i sig självt, dels brukar kryddning och tillbehör vara smakrika. Smakrika rätter kräver smakrika drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Bräsera = först bryna, sedan tillsätta buljong eller vatten och koka under lock eller i ugn på svag värme. Franska: Braiser = rosta på glöd från braise = glöd.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt lammlägg

Kokt lammlägg

1 hEnkelt

Om oss