Kinesiska vårrullar (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kinesiska vårrullar (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 16 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 10 styck

      Vårrulledeg (12x12 cm)
    • 100 gram

      Fläskfilé
    • 200 gram

      Tigerräkor
    • 3 styck

      Salladslök
    • 0.20 huvud

      Kinesisk kål
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 1.50 tsk

      Soja (kinesisk)
    • 1.50 tsk

      Ostronsås
    • 1.50 tsk

      Sesamolja
    •  

      Maizena
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 0.50 tsk

      Vitpeppar (nymald)
    • Tillbehör:
    •  

      Frityrolja
    •  

      t.ex. jordnötsolja
    •  

      Sambal oelekpasta
  • Gör så här:
    1. Skala vitlök och skiva salladslök.
      Skala tigerräkor och finhacka.
      Strimla och finhacka fläskköttet.

    2. Mixa till fin smet i en matberedare kinakål, salladslök, vitlök, ingefära, soja, ostronsås, maizena, sesamolja, salt och peppar.
      Blanda ner tigerräkor och fläskkött.
      (Räkor och kött kan alternativt mixas).

    3. Lägg en sked smet på varje vårrulledeg.
      Vik in kanterna och rulla ihop till en "korv".

    4. Hetta upp frityrolja i en fritös/(wok-)panna.
      Oljan skall täcka vårrullarna som läggs i.
      När oljan blivit riktigt het (190°), lägg i vårrullarna och fritera dem till gyllenbrun färg 3-5 min.

    5. Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Varning för farlig het olja. För ovana fritörer rekommenderas en elektrisk fritös som kan ställas in på önskat gradtal och som har skyddande lock. Dubblera mängden om rullarna önskas serveras som huvudrätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kinesiska vårrullar (buffé)
Om oss