Kinesisk tomat och äggsoppa

Kinesisk tomat och äggsoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Ägg
    • 9 dl

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 2 tsk

      Soja
    • 2 styck

      Salladslök
    • 2 st stor

      Tomater
    • 1 tsk

      Sesamolja
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 0.50 tsk

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Koka upp buljong. Skär tomater i tärningar och lägg i dom. Koka upp kraftigt. Tillsätt socker, salt och soja.

    2. Knäck ägg i en bunke. Rör sönder äggen lätt. Dra av kastrullen. Häll äggen sakta över ätpinnar eller baksidan av en sked 20-25 cm över kastrullen. Rör om försiktigt 1 gång. Lägg på ett lock i cirka 45 sekunder.

    3. Strimla det gröna på salladslök tunt. Häll över lök och sesamolja och servera genast.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Magnus: Detta var bland det första jag åt i Kina. Jag vet inte om det var miljön som hjälpte till men det var grymt gott trots att det är ganska enkelt. Momentet med ägget är lite knepigt, ägget ska alltså ligga som strimlor på toppen.

Kommentar
Liknande recept
Om oss