Indisk gryta med quorn och pilaffris

Indisk gryta med quorn och pilaffris

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 22 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Ris:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 0.30 gram

      Saffran
    • 1 krm

      Paprikapulver
    • 4 dl

      Russin
    • 5 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 styck

      Knipplök (smålök)
    •  

      Margarin (flytande)
    •  

      Salt
    • Gryta:
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 4 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 msk

      Brödkrydda
    • 5 styck

      Tomater
    • 300 gram

      Quorn-bitar
    • 1 styck

      Morot
    • 0.50 styck

      Paprika (grön)
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 1 dl

      Koriander (färskhackad)
    •  

      Citronjuice
    • 2 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 20 gram

      Babyspenat (färsk)
  • Gör så här:
    1. Tina quorn-bitarna. Skala och finhacka gul lök. Skala och skiva vitlök. Strimla knipplök. Finhacka chili och hacka tomater. Skala och skiva morot. Ansa/strimla paprika och koriander.
    2. Ris: Hetta upp margarin i en stekkastrull och fräs ris med hälften av löken i ett par minuter.
    3. Tillsätt saffran, paprikapulver och russin. Häll i vatten + fond. Låt småkoka under lock på svag värme i cirka 20 minuter.
    4. Rör ner knipplök. Smaka av med salt.
    5. Hetta upp lite margarin i en annan jkastrull och fräs resten av löken med vitlök, chili, brödkrydda och tomater.
    6. Häll i vatten + fond. Låt koka ihop.Tillsätt quorn och morötter. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
    7. Tillsätt paprika. Låt sjuda i 2 minuter. Dra åt sidan, rör ner socker och koriander. Smaka av med salt och citronjuice.
    8. Rör ner youghurt, eller servera den vid sidan av. Garnera med babyspenat.

KOCK: PernillaPernilla

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pilaffris - grundrecept
0 voting
Risibisi - pilaffris med ärter
Om oss