Pilaffris - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pilaffris - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 1 styck

      Gul lök
    • 6 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Fond (konc)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt
    • Smaksättningsalternativ:
    • 1 förp.

      Saffran?
    • 1.50 tsk

      Paprikapulver?
    • 1 tsk

      Curry?
    •  

      Ger ca 3 dl/port.
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök.

    2. Fräs lök och ris med matfett i en kastrull några minuter på medelvärme tills det börjar ta färg.

    3. Tillsätt vatten+fond och ev. smaksättare. Fond kan utelämnas, men tillsätt i så fall lite salt.

    4. Koka upp och sjud sedan riset under lock på medellåg värme i cirka 15 minuter. Späd eventuellt med lite vatten för att inte bränna vid.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Pilaffris är ris som först bryns och sedan kokas. Använd långkornigt ris, gärna de italienska Arborio eller Avorio. Smaksätt beroende på hur riset skall användas och val av fond beroende på huvudrätt. Var sparsam med kryddor.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pilaffris (tillbehör)
0 voting
Risibisi - pilaffris med ärter
Om oss