Grönsaksfylld parmapelare med balsamicosås (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grönsaksfylld parmapelare med balsamicosås (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 2 styck

      Morot (liten)
    • 4 styck

      Sockerärter
    • 50 gram

      Hårdost (lagrad)
    • 4 skiva

      Parmaskinka (rökt)
    • Sås:
    • 2.50 dl

      Balsamvinäger
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 msk

      Smör
    •  

      Ger 1 pelare/portion
  • Gör så här:
    1. Häll balsamvinäger och socker i en kastrull och koka ner vätskan till halva mängden. Vispa därefter ner smör klickvis i såsen. Håll såsen varm.

    2. Skär av sparrisen, i cirka 10 cm långa överdelar. Skala och dela morötterna på längden. Skär bort merparten av blasten samt en bit av morotens nederdel.

    3. Snoppa släpärtorna, skär av nedre delen.
      Skär raka rektangulära smala bitar av ost cirka 7 cm långa.

    4. Koka upp vatten. Koka sparris och morötter i högst 1 minut. Ta ur och spola i kallt vatten.

    5. Lägg ihop 2 sparrisar, en släpärta, en ostbit och en halv morot. Linda 1-2 skivor parma runt foten. Ställ upp pelarna på tallrik. Droppa varm balsamicosås över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kockens tips!

Det svåra med denna rätt är att få pelarna att stå upp. Försök att skära grönsakerna rakt av i underkant, dvs den del som skall stå mot tallriken. Höga pelare faller lättare.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grönsaksfylld parmapelare
0 voting
Balsamicosås

Balsamicosås

12 minEnkelt

Om oss