Grönsaksfyllda laxpelare med dill- & senapssås (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grönsaksfyllda laxpelare med dill- & senapssås (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Lax (rimmad, lättrökt)
    • 4 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 10 cm

      Gurka
    • 4 styck

      Salladslök
    • 50 gram

      Hårdost (lagrad)
    • 2 stjälk

      Basilika
    • Tillbehör:
    • 1 dl

      Dill- & senapssås
    •  

      Ger 1 pelare/portion
  • Gör så här:
    1. Skär av salladslöken i 10-15 cm långa bitar. Skär av sparrisen, i cirka 10 cm långa överdelar. Skär cirka 10 cm långa gurkstänger.

    2. Skär raka rektangulära smala bitar av ost cirka 7 cm långa. Ta av basilikabladen från stjälkarna.

    3. Koka upp vatten. Koka sparris i högst 1 minut. Ta ur och spola i kallt vatten.

    4. Lägg ihop 1 sommarlök, en sparris, en gurkbit, en ostbit och 1-2 basilikablad. Linda 1 skiva lax runt foten. Ställ upp pelarna på tallrik.

    5. Häll på lite sås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Laxskivorna skall helst vara kalla och lite fasta i köttet för att få vackra pelare.

Kommentar
Om oss