Grönsakfyllda laxpelare med dill- & senapssåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grönsakfyllda laxpelare med dill- & senapssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Lax (rimmad, lättrökt)
    • 4 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 10 cm

      Gurka
    • 4 styck

      Salladslök
    • 50 gram

      Hårdost (lagrad)
    • 2 stjälk

      Basilika
    • Tillbehör:
    • 1 dl

      Dill- & senapssås
    •  

      Ger 1 pelare/portion
  • Gör så här:
    1. Skär av salladslöken i 10-15 cm långa bitar.

      Skär av sparrisen, i cirka 10 cm långa överdelar.

      Skär cirka 10 cm långa gurkstänger.

      Skär raka rektangulära smala bitar av ost cirka 7 cm långa.

      Ta av basilikabladen från stjälkarna.
       
    2. Koka upp vatten. Koka sparris i högst 1 min. Ta ur och spola i kallt vatten.
       
    3. Lägg ihop 1 sommarlök, en sparris, en gurkbit, en ostbit och 1-2 basilikablad.
      Linda 1 skiva lax runt foten.
      Ställ upp pelarna på tallrik.

      Häll på lite sås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Laxskivorna skall helst vara kalla och lite fasta i köttet för att få vackra pelare.

Kommentar
Om oss