Fläskkotlett i paprikasås med örtpotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fläskkotlett i paprikasås med örtpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Fläskkotlett
    •  

      Örtkrydda (t.ex. timjan)
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 3 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    •  

      Matfett (smör)
    • Tillbehör:
    • 8 styck

      Potatis (mjölig sort)
    •  

      Olivolja
    •  

      Havssalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt ugnen på 225°C.
      Skölj och rensa paprika. Skär i små tärningar och lägg i en skål.

    2. Potatis: Tvätta (behåll skalet på) och dela dem på mitten. Lägg på en ugnsplåt.
      Häll över olivolja, havssalt, peppar och örtkrydda. Sätt i ugn i ca 30 minuter.

    3. Kött: Hetta upp matfett i panna och stek kotletterna på medelhög värme tills genomstekta och de fått en fin stekyta. Salta, peppra och strö över örtkrydda.

    4. Paprikasås: Lägg kotletterna åt sidan. Lägg en klick smör i pannan och vänd ner paprikan. Stek den mjuk. Tillsätt fond, salt och peppar. Sänk värmen och tillsätt grädde. Låt småkoka i ett par minuter.

    5. Lägg kotletterna i paprikasåsen och låt koka i ytterligare i ett par-tre minuter.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är ofta salta. Mittdelskött som filé och kotlett utan fettkant eller bakdelskött som skinka och lår är magert kött. Köttet kan vara rimmat, salt från början som för kassler, eller så saltar   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillad örtpotatis i folie
0 voting
Ugnsbakad örtpotatis
Om oss